mandag den 28. januar 2013

New Zealand 1


 Flyveturen fra Noumea til Auckland  med NewCalin i  Airbus 320 gik fint og tog  2 timmer 45 minutter .
 Dog syntes vi at det var lidt underligt at inden landing gik en af stewardesserne rundt med en hel  flaske cognac  spurgte om vi gerne ønskede en cognac (serveret i store ølplastikglas!!!) – det havde vi ikke lige behov for…. Jeg havde købt ægte Lyches honning i transitten som jeg ønskede at prøvesmage. Hvad sker der i Auckland? taget i tolden og fjernet - ikke tilladt at indføre til New Zealand – heldigvis ingen bøde. Sikken entreé – nå men buschaufføren  ind til byen var en positiv oplevelse og han sørgede for at alle passagerer kom til sit hotel og ønskede os et godt ophold i New Zealand.
Vejret her er lige så dejlig som de andre steder vi har været, dog en smule køligere. Vi har i TV set at de nu får 1/2 meter vand i døgnet med tornadoer i Cairns og Brisbane, hvor har vi været heldige, Claus kalder det planlægning.
Vi har nu været i Auckland i 5 dage og sikken nogle dage. Vi har boet på et stort hotel med en fin udsigt – vi behøver ikke fjernsyn.

Auckland er en skøn by på størrelse med København men med bakker som San Fransisco. 
Vi har set byen på kryds og tværs på grund af en fantastisk kvinde som hedder Anna Magrethe.
 Siden vi kom hertil har hun sørget for at vi har det godt. Anna Magrethe stammer fra Danmark, har boet her hele sit liv, er en ildsjæl og taler fantastisk dansk. Claus er i familie med hendes mand Gokke. Gokke er desværre på arbejde i Australien for øjeblikket.  Hun har introduceret os til spændende personer med danske aner , også familie, kørt os rundt hver dag til fascinerende steder og budt os på lækker middag med den New Zealandske national dessert Pavlova (marengs med frisk frugt og piskefløde) i sit fantastiske hus.  Sikken udsigt – ned til vandet.
Se lige den udsigt
Båden

Stranden med sort sand
 Anna Magrethe har en lækker bil -en Holden- og hun kører som en drøm – jeg sidder på bagsædet og føler mig meget privilegeret og får fortalt den ene historie efter den anden.
Her er jeg på kunstudstilling 

Nu er vi selv kørende i en Toyota, her er meget smukt og meget varierende landskaber og natur. Vi kører bjergkørsel så det basker – puha det er hårdt med alle disse sving.



 Vi har boet i en lille landsby med køer udenfor mit vindue.
 Her er bare så smukt.

Vi har været på en stranden i dag sammen med rigtigt mange kineser og andre -  alle sammen med en spade i hånden.

 På et meget bestemt sted på stranden er der termitisk aktivitet – det vil sige på nogle tidspunkter af døgnet kan der komme varmt vand op hvis man har gravet et stort hul!!!!  Verden er fantastisk.
                                                              Claus forsøger.
Vi fortsætter nu sydpå – her er bare så meget at se og opleve. Solen skinner og temperaturen er som dansk sommer når det er som bedst.


  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.