lørdag den 7. oktober 2017

Andalusien - Belamáden/Ronda/Cadiz(Chipiona)/Cordoba

Turen til Malaga gik fint med AirEuropa.


 Ankommer ved 15-tiden og vi får vores bil Fiat Mini - men stor. Der er ikke automatgear i så Claus har lidt af et problem med at finde gearene...

Vi checker ind på Sahara Sunset Resort. Wauw 2 soveværelser, køkken og bad, udsigt til vandet. Vi går os en tur til stranden og får os lidt godt at drikke.


Vi får dejlig mad ...

Spansk morgenmad på en lille taverne som har åbent kl 8.30

Vi styrer mod Ronda - flot natur og gode veje.

Ronda er en by delt i to af en kæmpekløft. Her er der bygget en bro, den bliver fotograferet på kryds og tværs. Vi sidder lidt og får nydt udsigten under nogle flotte træer - her er varmt.

Vi kører ud i ingenting til vores hotel langt ude på landet - hotel Arriadh. Vi skal lidt rundt omkring inden vi finder hotellet GPS'en har det lidt svært i varmen - men det lykkes til sidst.

En venlig hollænder modtager os og vi får et dejligt værelse med den skønneste udsigt.

Aftensmaden indtages på en restaurant ned i byen - El Muelle de Arriate. Det viser sig at chefen også er hollænder. Skøn mad og vi vandrer i mørke over stok og sten med lommelygten i hånden, hjem til hotellet. Her ville jeg vise den fantastiske blæksprutte arm som Claus fik at spise men desværre sorterer min ipad de bedste billeder fra.....


Skøn mórgenmad i solen ...

Vi fortsætter nu mod Cadiz, også en fantastisk by, med fiskemarket og en flot katedral.Vi havde satset på at få et hotelværelse men det kan vi glemme alt om. Byen er fuld af turister og alt er udsolgt.

Vi kører nordpå og finder et hotel i  Chipiona. Det eneste der er bemærkelsesværdigt er deres fyr som er et af højeste i Spanien. Her er en lækker strand og da det er lørdag aften hygger spanierne sig.

  "Love hotel"med lyserødt lys i receptionen - et familie hotel med dejlig morgenmad og kaffe.
Først efter at solen er gået ned serveres der mad - efter kl 20.00.... vi får noget lækker tapas, men hovedretten er en katastrofe.


Turen går vider mod Cordoba. Her er så smukt, store søer som er ved at udtørre, store tørre marker og  fantastisk natur. Tyeren er også her.
Cordoba er varmt, men vi flytter ind på et hotel, ikke langt fra centrum, Hotel Reina Arrazafa. Det har fine malerier på væggene, kristallysekroner i loftet og dejlige værelser.

Cordoba bliver indtaget og vi får set den fantastiske katedral - Mezquita Catedral. Jeg har været her i midt 70'erne og kan kun huske det som ganske anderledes - men de flotte søjler er der stadig.


Vi får dejlig aftensmad, et dejligt sted med musik. Hvad med fritterede auberginer og tomatsuppe?
Vi går turer rundt i denne flotte by, her er meget at se og venlige mennesker.

Vi fortsætter tilbage til sydkysten og får os endnu en nat på Sahara Sunset Hotel. Lidt dejlig mad inden vi flyver hjem efter en dejlig tur.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.