mandag den 3. februar 2014

Ecuador


Hovedstaden Quito -  ( 2 millioner indbygger og beliggende i 2.800 meters højde) er helt anderledes end jeg havde forventet. Byen ligger ligesom i en aflang dal på 5 km med huse langs med bjergsiderne.  Den gamle bydel i syd er fuld af historie, kirker og indianer. Den midterste del er meget storby agtig og fuld af nye højhuse, moderne restauranter og gang i den. Den nordlige lader til at være stedet for nybyggere.  Der er orden på tingene og politi på hvert hjørne.. med fløjte. 
Den første dag starter med musik og taler kl08.30 om morgenen på Plaza Domingo - vi andre sidder stadig og guffer morgenmad og forundres over udsigten. 
Beboelse langs bjersiderne.
Her er Vor Frue - der passer på byen på toppen af El Pancillo. 
Skønne kirker er her rigtigt mange af. 
Her er fredags gudstjenesten klokken 17. 

Håndspålæggelse fra 2 sider. 
I en af kirkerne var der fantastisk flotte håndmalede vægge. I den flotteste af alle kirkerne "Iglesia Compañia" - har man beregnet at den rummer 7 tons guld. Hovedalteret er lavet af massivt guld. Et meget imponerende syn. Jeg blev lidt harm da jeg fandt ud af at hver udlænding skulle betale 4 US$ for at komme ind. Hvorfor i al verden sælger de ikke noget af det guld og bruger det til renovering!!! Hvorfor skal jeg betale det!
Man måtte ikke en gang fotografere derinde !

En fantastisk historie igen - vi har en aftale med Hilda klokken 1430 på en restaurant i Quito. Hilda har boet i Danmark når hun var udveksling student for mere end 20 år siden. Hun inviterer os til deres sommer residens nord for Quito, sammen med hendes familie. 
Først besøger vi Otavalo - en ægte indiansk by som har overlevet på grund af eksport af vævede tekstiler. Hertil kommer mange turister og køber deres varer, men deres eksport af væverierne har gjort dem til de mest velhavende indianergrupper i Ecuador. 
Her er også salg af frugter og meget, meget andet. 

Vi skal lige ha lidt spændende at spise til morgenmad. Ved ikke hvad den hedder, men den vrides rundt til den deler sig og inde i ligger der nogle sorte kerner med hvidt overtræk - de smager godt. 
Alle der har danset hos Victor kender godt denne dans med kjolen højt. 
Hun er en ægte Otavalo pige - alle har guldhalsbånd om halsen - det ser meget smukt ud. Hendes håndbroderede bluse er en af de ting som eksporteres.
Hacienda - med restaurant, - hvor vi spiste en dejlig frokost. 
Claus er bare så træt. 
Her er indgangen til sommerresidentet. 
Skøn have. 
Her er vi på rundtur i haven. Junior oversætter til engelsk hvad bedstefar fortæller. Han går i engelsk privatskole og taler virkelig flot engelsk - han er 9 år.  I haven vokser der kaffetræer, appelsiner, lime, guava og avocadoer.
Udsigten fra terrassen. 
Husalteret 
Her indtages morgenmaden og Claus får sine "dos huevos fritos". 

Smukt og meget stemningsfyldt. 
Se min nye hat!

Smuk blomst - ved bare ikke hvad den hedder. 
En skøn familie. 
Vi kører til en vulkan - se lige udsigten. 
Et stort krater med 2 øer i midten - vi er nu oppe i 4000 meters højde. Det slår lok for ørerne, kvalmen vokser, hovedpinen driller - vi kører nedad igen. Til den berømte hacienda Pinsaqui  og spiser frokost. 
Betagende sted. 
Her er bare så idyllisk. 

Ægte ecuadoriansk måltid i luksus udgave med kød, empanadas, stegte bananer, kartoffelbolle, kæmpemajskorn stuvning og ristede majs.. Lidt grønt ved siden af men det rører vi ikke, klog af erfaring. Drikkelse er øl eller sodavand. 
 
Parken ved hacienda'en. 
På vej hjem passerer vi ækvator, lidt sjovt at tænke sig at vi står på midten af jordkloden med det ene ben i nord og det andet i syd..



1 kommentar:

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.