tirsdag den 10. december 2013

Uruguay


I Uruguay er befolkningen søde og venlige. Vi sejlede med en hydrofoil i en time - der var tolfrit salg om bord. Det var lidt retro. 

I Colonia - som er en Unesco by - er der dejligt. Gamle huse, flotte blomster, stille og roligt.
Her får Claus klaret finanserne med receptionen. 
Dejlig mad  og dejligt hotel. Hotellet er fyldt med charme og sjæl.. Gamle Olga viser os rundt i vores værelse iklædt sort kjole med hvid  krage  - jo der er stil over hotellet. Værelserne er moderniseret og med flotte luger foran vinduerne og en dejlig udsigt over vandet. Det kan næsten ikke blive bedre... 
Skøn måltid med gambas ajillo og grillet argentinsk kød. Rødvinen er bedre end rygtet siger. 

Der er ikke mange biler på vejene - men nogle er lidt anderledes. 
Andre er lidt gammeldags

De fleste transporterer sig på en knallert/scooter. Der er så mange at man har en regel med at bilerne parkerer på den ene side af vejen og knallerterne på den anden side. Tit og ofte er det hele familien på en og samme cykel - eller bedste sidder bagpå med indkøbsposerne. Fantastisk. 
Byerne er allesammen bygget på en og samme måde - små blokke med ensrettede gader som gør det meget nemt at køre. Hver anden gade går den ene vej og den næste den anden vej !

Naturen kan godt ligne et dansk landskab en gang imellem, men så står der lige pludselig en palme midt i det hele. Der står kvæg overalt og tygger.. Her er vilde heste og hunde som løber rundt..vejene er hullede mange steder men også fine veje uden huller.
Vi bor nu tæt på den argentinske grænse i floddeltat - Rio Uruguay-i byen Fray Bentos. 
Vi har svømmet i poolen, været til kunstudstilling ( se lige kvinderne som passede på kunstværkerne) og spist grillet oksespareribs - man tygger meget.  Her er meget fredfyldt.

Vi har købt ny sandaler til Claus i en lille by - det er lidt svært med det urugayanske spansk, men vi får os nogle billige grin. Der er mange ord som jeg ikke kan huske, men jeg lære noget nyt hver dag og det gør Claus også. 
De skal bruges med en gang. 

I Salto bor der 100.000 indbygger - her blev vi meget venligt mødt af hotellets søn, som var meget glad for at tale engelsk, da han havde studeret i USA. 
En storby ved floden med en bro, hvor man tager over til Argentina og shopper. Argentinerne tager også herover, da alt er billigere her og blandt andet besøger de fantastiske termiske kilder der findes her..

Lyserød bil med lyserøde hus og en flot bouganville og Claus i hans ny sandaler. 


De termiske kilder er et populært afslappningssted. Heldigvis er det ikke højsæson for disse ferier p.t
Vi bor i Termes del Arapey i ingenmandsland. Langt ude på landet hvor der ikke en gang findes en tankstation - den nærmeste ligger 80 km væk. Sååååå hvad gør man når tanken er ved at blive tom - jo man køber på flaske. 10 liter for 100 - vi får 3 af dem!!!



En glad benzin mand

Her kan mand købe  Hamburgers med øl - de forstår det. 
Vi bor på et kæmpe resort, i en bungalow, vi har fået et blåt armbånd rundt håndledet og vi helt alene. Her er mange mennesker til at varte os op, vi er alene i poolen og i restauranten. Det minder os meget om et hotell vi boede på Cuba. Vandet i poolen har en temperatur af 39 grader, man kan få massage og spa bad. Man fryser når man kommer op - ikke noget for en vinterbader. 
Her bor vi i vort lille hus på 40kvm
Her er en hel zoologisk have - de grønne papegøjer larmer, kolibrien suger nektar og svirrer, her er vores ven ude på terrassen og ved flodbreden vrimler det af flotte fugle sammen med myggen. 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.