fredag den 3. januar 2014

Santiago de Chile


Vi fløj med LanChile fra Buenos Aires til Santiago de Chile - flyvetid 2,5 time.  Andesbjergene er høje!
Santiago er en flot og civiliseret by. Her er ikke så varmt og endelig kan man bare gå uden at sveden driver. Santiago ligger mellem bjergene i et hul, man kan ikke se bjergene rundt om byen på grund af smog. Her bor cirka 7,5 millioner mennesker. 
Her er centrum i byen hvor skopudser, gadesælger og skak spillere slås om pladsen. 

Her er også dejlig musik. 
 Børn der tager sig en dukkert i fontænen.
Midt i byen kan man tage en tovbane til Parque Municipal med udsigt over hele byen. 
Her står Jomfru Maria (det er hende til venstre) og passer på byen - flot hånd. 

Her et helt hus med kun hårfrisører - vi regnede ud at der må være mindst 60 - der var kunder i alle salonerne, med konkurrencepressede priser. 
Nyt og gammelt er godt blandet. 
Mimosa træerne blomstrer

Nytårsaften med kæmpefyrværkeri fik vi ikke at se. Min research var ikke god nok! Imens vi sad på hotellet og gjorde os klar til aftenens brag! lukkede byen totalt. Der var ikke nogle restauranter åbne - nada. Der stod vi i tropical suit og fin kjole med totalt tomme maver. Hvad gør man????? Vi tog tilbage til hotellet ( vi havde lidt peanuts på værelset). Tænk at med en by på 7,5 millioner mennesker er der intet åbent! Men man skal aldrig gi' op - lige rundt om hjørnet ved vores hotel var der en kineser som holdt restauranten åben for os og et par mere.
Reddet på stregen. Fyrværkeri så vi ikke noget af, men næste morgen når vi kørte mod syd så vi resterne af aftenens fyrværkeri - de fyldte skraldebilerne med confetti. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.