tirsdag den 21. marts 2017

Vientiane - hovedstaden i Laos

Vientiane er en lille fin by med fransk islæt. Mekongfloden driver lige så stille forbi. På den anden side af floden ligger Thailand. 
Her bor ca.200.000 mennesker, her er fred og ro, men meget varmt og fugtigt. I hele Laos bor der 7 millioner og halvdelen af disse er buddhister. Landet er socialistisk og det kan mærkes på den måde man bor og lever. Vi har set een tigger.
Dette er den gamle by.
Her hilser præsidenten, Bounnhang Vorachith

Templer med fantastiske farvekombinationer.
Bedeblomster
Ja så er det sagt!
Vi besøger Cope Visitor Center - et sted hvor der vises hjælpemidler til de personer som stadig kommer til skade efter de amerikanske bombningerne under krigen.
Skræmmende tal.
Tja billedet taler vel for sig selv.
Natmarkedet, her kan man få et par bukser til 35kr...
Hende her kunne jeg ikke stå for, hun ligger og sover blandt alt tøjet man kan købe.
Der er lidt Triumfbue over den her.
Udsigten er fantastisk.
Skole for store børn, udenfor hænger et skilt hvorpå der står at den er "drug free"
Det franske café  - med dejlige croissanter og...
Tunsalat! med baguette selvfølgelig.
Vores lille boutique hotel.
Sticky Rice med mangois! Bemærk de grønne ris.
Vores fine bil.
Hovedvejen.
Laos har været et meget spændende og anderledes land ar rejse i. Menneskerne er meget venlige, smilende og prøver at forstå hvad vi siger, de er også meget "seje", ikke noget der holder dem tilbage.
Her er stor indflydelse fra Kina Vietnam og Thailand. Store bygninger er blandt andet doneret.

Her er ikke mange veje og dem man har, kræver noget af en vedligholdelse. Bilerne ( der er ikke ret mange af dem) er store pickup/trucks og det forstår jeg nu hvorfor, efter at have kørt på nogle dirtroads, der kræver sin bil.
Det store hit er en traktor motor med lad, her kan alt lastes på og de kører med stor hastighed. Desværre fik jeg ikke hele køretøjet fotograferet. Men hjelm det skal der til.
Vejkøkken.
Snavs er ikke noget man forholder sig til, det ligger overalt langs vejene. Men det skal dog siges at vi har set, at der bliver ryddet affald både af voksne og børn, flere steder.
Graffiti som er til at forstå.

Kort fortalt er Laos fyldt med vasketøj, masser af søde børn som vinker og siger hallo, der er høns overalt - intet er indhegnet, køer, vandbøfler og geder går på vejene, ja nogle gange har de bare lagt sig ned midt på vejen. Her er rigtigt mange katte uden hale! Spist af rotterne når de var små, eller?
Menneskerne er kreative, og jeg tror at der ikke er en lao kvinde uden en lille biks i det ene hjørne af stuen, med salg af enten mad eller drikkevarer. Det er utroligt hvad de kan kreere af mad med nogle få kul og en rist. Templer er her alle vegne....
Rismarker
Jeg troede at det kun var backpackers som sad på gulvet og spiste, men det viser sig at det gør man ude på landet og efter man har spist, så tager man sig en lur, hehe..
Claus elsker sine eftermiddags drinks - en chocolate peppermint latte.
Næste stop er Kina - herfra kan jeg ikke udgive min blog, tror jeg, det må vente til vi kommer hjem!

1 kommentar:

  1. Heysan i 2 Globetrotter.......ihhhh hvad er det bare skønt at følge med jer her på bloggen.......OMG... hvad oplever i meget,helt fantastiskt.....jeg er fuld af beundring over jeres mod til at rejse rundt.....og ikke mindst kun med HÅNDBAGAGE.......pas nu godt på hinanden og fortsat god rejse......Kram Nina XXXXX

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.