fredag den 21. december 2012

Melbourne



Vi tog fly fra Adelaide til Melbourne – det var umuligt at få en bil som kunne afleveres i Melbourne. Melbourne er en flot by – der er ”gang” i den.  Aldrig har jeg set så mange flotte bygninger, man har blandet det gamle med det ny, nogle steder forbindes boulevarderne med smukt dekorerede arkader. Der er smalle mellemgader hvor cafeer, små butikker og restauranter ligger – der er lidt latinerkvarterstemning over det.  Der er også China Town og italienerkvarter – alt sammen dejligt og lækkert.  
                                              På den lille ø under broen tog vi en pause og fik lidt at drikke.

Her er fantastisk rent overalt – ingen kalk som hænger i vandhanerne, intet der er i stykker, fortovene er som blæst, alle ser nydelige ud. Vi har dog set nogle som sidder og beder om penge men nogle af dem er turister tror jeg.

 Vi har vandret rundt i byen, kigget på alle de flotte kvinder i let tøj – de har en anden tøjstil her – det ser godt ud. De er lidt mere ”kvinder” her…. høhø – er det varmen der gør det?   Måske skulle man købe sig en ny kjole?
 

 Der er mange lækre forretninger og alle de kendte mærker som Cartier, Louis Vutton, Gucci - men der er også et alternativ med graffiti og lidt punk. De fleste butikker lukker kl.17! hverdage og lørdag kl.14. Sådan! - her taler vi ikke om lukkelov. Down Town er der selvfølgelig længere åbent.

Vi har studeret australsk kunst og det må jeg sige var meget spænende, for ikke tale om museerne – hold da op – kæmpestore - The National Gallery of Victoria og Ian Potter Museum. Det er en meget rig by.
Skøn kunst
 
Indgangs partiet til kunstmuseet NGV
 

Vi har undret os over den cyklende del af befolkningen – det er mest mænd med cykelhjelm (påkrævet) og tætsiddende cykelbukser som udøver denne livsfarlige sport.  Cykelstierne er placeret på vejbanen i den yderste bane ud af 4, man skal godt nok være vaks.  Der vises meget lidt respekt for cyklisterne og nogen gange er der parkeret biler på cykelstierne. Livsfarligt ser det ud men det er måske anderledes når man er i det.  

Så var vi på Central Market - jule salget var igang - mange mennesker og alt hvad hjertet kunne ønske.
 
 
 


 Vi har prøvet at skaffe os en ny bil så vi kunne køre til Great Ocean Road – men alt er udsolgt på grund af julen, vi prøver senere..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.