tirsdag den 25. december 2012

Tasmanien/Port Arthur

Port Arthur viste sig at være en overraskelse - bussen som vi var kørt med satte os af "in the middle of nowhere"- dog fandt vi vores motel og spurgte receptionisten hvor byen ligger. Overrasket svarer hun: her er ingen by!!!
In the middle of nowhere


                                            Huset i baggrunden er vores hotel
Det viste sig at vi nu boede ved siden af et fængsel som havde huset 12.000 fanger på 1800 - talet. Hold da op - efter en tur rundt stedet og en sejltur til øen hvor 800 lig var begravet var vi overbesvist om at det var et meget spænende, lidt spuky men et meget smukt sted.
Dødens ø
Her er fængslet
 
Her boede den sidste civile 1984
 


 Claus stod pludselig øje til øje med sin første kænguru og jeg fik dyppet tæerne i dejligt vand. Sidste aften var der julesange med lokale familier og børn i en ruin af en kirke en meget stemmningsfuld og rørende oplevelse.

                                            Julekomsammen i kirken
Nu er vi så ankommet tilbage til Hobart hvor vi sover hos Geraldine - som er Manager for et af de fængsler som findes her. Hun arbejder hele tiden, dykker meget og har været meget rundt i verden.
Hendes hjem er minimalistisk indrettet, med sjove ting som håndvasken i badeværelset - den er så høj at jeg skal stå på tå for at nå vandhanen, hun har også fjernet toiletbrættet....
Juleaften - måske lidt overilet med flæskesteg - her er ikke rigtigt noget spisebord - vi spiste julemiddagen på "Drunken Admiral" i stedet for. Dejlig fisk og is til dessert.  Vi havde en dejlig aften og talte meget om hvordan det gik derhjemme. Senere talte vi med Line.
 
Australsk juletræ
 
Her bor vi i Hobart - ikke langt fra hvor Mary har slået sine folder.

I aften laver vi "dansk bøf med bløde løg", bagt kartoffel med bearnaise. Det glæder vi os til.

I morgen tidlig flyver vi tilbage til Melbourne hvor vi starter på " Great ocean road". 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.