tirsdag den 15. januar 2013

New Caledonia 1


En flyvetur på 2 timer stik øst og man lander på en fransktalende ø. Øen er næsten så stor som Jylland – den er meget grøn, med bjerge og flotte strande. De indfødte kvinder er smukke på sin helt specielle måde, bastante men smilende og venlige, ligesom Gaugain har malet sine smukker kvinder fra polynesien. Mændene er grove og lidt runde i det. Her er reggae kultur så det basker.
 Her er fantastisk god mad – men lidt dyrt. Hvad med sværdfisk, med grillede kammuslinger og store rejer  og dejlig mango sauce. Croissanter mig her og der, flutes til morgenmad med hjemmelavet marmelade af mango eller papaya. Dejlige friske juicer – alt er fransk – en crogues monsier – mums.


Her er det mere fransk end i Frankrig, det er som om at det er forbudt at tale/lære engelsk. På Quantas flyet hertil B737-800, havde de svært ved at finde engelsktalende passagerer til at sidde ved nødudgangene…..   Nogle taler dog lidt engelsk og prøver at gøre sig forstået, Claus har frisket op sine franske kundskaber og kvinderne roser ham for hvor godt han taler fransk!!
                                                 Lækre dekorationer på vægene i restauranten
Vi har lejet en bil – den har sin egen historie. Ved ankomst i lufthavnen- lørdag-hvor vi skulle hente bilen, viste sig at være en svær opgave. Manden som skulle udlevere bilen var gået hjem og telefonsvarer meddelte at vi kunne prøve igen på mandag! Claus kontaktede straks London via skype for at brokke sig, alle de øvrige kendte udlejningsselskaber var til stede,men havde ingen biler. Puha det tog sin tid og vi fik lejet en bil af et andet ukendt  selskab. Lufthavnen var ved at lukke… Men historien slutter selvfølgelig ikke her. Mandag fik vi kontaktet hovedkontoret i Noumea og nu kører vi rundt i en lille Citroen til næsten ingen penge…..og mange undskyldninger.
                                               5.000 franske kasketter
Her findes  ingen GPS kort – vejene mangler skiltning  og det er svært at finde rundt. Det fandt vi også ud af når vi i nattens mørke kørte fra lufthavnen til vores hotel – 40 km væk i mørke. En næsten umulig opgave. Efter utallige besøg hos tankstationerne, var der en flink mand med dreadloks og en stor båd på slæp som hjalp os ved at køre foran og vise vej.  Receptionisten på hotellet fik så ondt af vores dårlige oplevelse at han upgraderede os til et superlækkert værelse. Kan man være mere heldig.
stranden ved hotellet
poolen





Naturen er fantastisk-den ligner en mix af Færørene og Caribien, høje bjerge, grønne dale, palmer overalt, mangrove skove, koralrev og lange flotte strande, vi er enige om at vi aldrig har oplevet noget så smukt.
mangrove
nye solbriller

 Her er ikke nogle krokodiller og ikke ret mange farlige slanger. Vi har set en kæmpe græshoppe som lå udenfor vores dør en morgen!
græshoppe
en ensom kalabas
kolde øl
hytten


Vi har problemer ved at få motion – her er så varmt at man ikke kan gå udenfor en dør uden at svede , dog væsentlig mere behageligt end Australien,… det bliver til nogle små turer når mørket er faldet på, men jeg må gøre en indsats måske ved at stå tidligere op i den friske morgenbrise  –
                                                     lidt zumba i vandet skader ikke

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.