torsdag den 10. januar 2013

Townsville


De 350km til Townsville fra Cairns i bil med små afstikker til fremmede strande, palmer og en lille frokost var en dejlig tur. Naturen byder på store mango-, ananas- og banan- sukkerrørsplantager – et dejligt syn og lækkert. Man skulle tro det var billigt – men minimum 12 kroner for en mango – men ok så smager den bare af mango og saften driver. 
Mission Beach
Mission Beach

Vi ankom Townsville sen eftermiddag. Vi havde bestilt over nettet en "mistery"overnatning til billige penge – man får altså først at vide hvilket hotel man skal bo på når man har bestilt og accepteret – det viste sig at være et af de flotteste hoteller i byen, med udsigt til lystbådehavnen. Sengene havde dyner….. Claus er eminent dygtig til at finde dejlige hoteller til en rimelig pris. Vi er nu flyttet til vores eget lille hus med køkken med udsigt til strandpromenaden og omgivet af palmer. Stedet ejes af et par i vores alder og de hygger og arbejder hårdt for at stedet skal fungere. Her er dejligt og ikke ret langt fra hvor det sker noget.
Vores villa med bil
Udsigten fra mit køkkenvindue

 Indbyggerne er meget stolte af sin Strandpromenade ” The Strand” som er cirka 3 km lang. Her er legepladser for store som små - med og uden vand, man kan padle, løbe, spadsere, rulle på løbehjul, spise/grille med familien på specielle spisepladser, svømme, går på bar og bare nyde livet og kigge på den fantastiske udsigt. Fuglene og papegøjerne flyver rundt og man skal passe på at man ikke står i vejen når de kommer op at slås.
Her er meget varmt – 35 grader hele dagen. Man sidder helst under en palme og kigger ud på stranden som man ikke kan bade fra – men vandet er også alt for varmt. Det eneste man kunne bekymrer sig for er at få en kokosnød i hovedet.  Men, smukt det er her og ikke en sky på himlen. Her er heller ikke nogle turister – kun australier og os. Om aftenen går man  lange ture da temperaturen er meget behagelig. Det nyder vi. 

Vi sidder og kikker ud på Magnetic Island, som kaptajn Cooks kompas blev forvirret af, vistnok i 1600 tallet.
Der er et bjerg midt inde i byen som er 285 meter højt – vi valgte at køre derop. En kanon udsigt 360 grader. Af en eller anden grund er bjerget blevet et knudepunkt for motionister…. Efter arbejde ved 17-tiden konkurrerer man om hvem som kan nå toppen hurtigst – jeg tror at der var mindst 200 motionister på vejen som enten var på vej op eller ned. På toppen er der anlagt et sprinkler system så man hurtigt kan blive nedkølet. Puhaaa det var noget af en udfordring. En dame fortalte mig at der altid var mange efter nytår men at det hurtigt tyndede ud – som de fleste fortsætter gør. Jeg troede det var et event vi havde havnet i men det sker hver dag. Hatten af for dem…
Klippen
Udsigten fra klippen


Great Barrier Rief kommer vi ikke til at se på grund af alt for meget vind. I stedet for var vi på Aquariet her i byen, her er anbragt et koral rev med fisk og alt hvad der tilhør, det er også en del af Universitetet som forsker i revet. Et af de største i verden  - men jeg synes nok at Hirtshals har et flottere. Vi fik set hajer, skildpadder og mange mange farverige fisk.

I morgen drager vi til New Caledonia, det bliver spændende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.