lørdag den 16. februar 2013

New Zealand 4



Vi har besteget et bjerg i Wanaka – vi fortrød halvvejs oppe! men gik videre. Vi trængte til motion og kan de lokale gå - så kan vi også. Den bakke, som jeg troede det var, viste sig at være en udfordring i sandaler, med kraftige stigninger både den ene og anden vej – kunne godt mærkes i mine lår næste dag. Uden solcreme og vand, men med hat, gik vi i 2 timer i strålende solskin. Hvor dum må man være.
 
Claus bader i Wanaka søen

Queenstown - en by som vi blev frarådet til at køre til, da den skulle være både dyr og eksklusiv. Det var den også, men vi havde nogle meget positive oplevelser, først blev vi upgraded til et superlækkert værelse med 2 queensize senge og med udsigt til søen på et af de meget fornemme hoteller og dette til en meget rimelig pris. Vi spiste også en lækker middag med 25 % rabat fordi det var fredag! Byen er selvfølgelig oversvømmet af kinesere, men vi fortrød ikke at vi besøgte denne by som var en fornøjelse for øje og mave.



Vi var også ude at se en ”åbenbaring” i fjordlandskabet - vandet var såååå turkisblåt at man ikke kunne tro sine egne øjne. Fjordene var omgivet af bjerge med sne på toppen.



Videre kørte vi gennem store vinlandskaber blandt andet Bannrocks vin- som jeg mener vi kan købe derhjemme. Vi købte nyplukkede kirsebær - de smagte rigtigt godt. Frisk frugt som ferskner, abrikoser, nektariner kan man næsten få i nakken.
Det er jo sommer her så frugterne bugner på træerne og kornet bliver høstet.

 Vi har haft problemer med at finde værelser i alle byer på østkysten i den seneste uge, det har gjort at vi har haft mange sjove oplevelser – i Dunedin i en lejlighed i 2 etager, i Timaru en kæmpelejlighed med udsigt til vandet, i Akaroa den sidste, bedste og dyreste suite i byen. Nu bor vi hos Ken i Christchurch – han er forsikringsmand! siger han.  Meget interessant person som har boet i Japan i 15 år og flyver hele jorden rundt på forretningsrejser. Gift med en ung kvinde, har to halvvoksne sønner, et fantastisk hus og i det ene værelse står ”ægget” og praler, i stuen ligger der ski og står en kænguru…
 
Østkysten på Sydøen er generelt lidt kedelig og flad, i modsætning til Westkysten, og vi så ingen store hvaler eller pingviner, men udsigten til bjergene er fantastisk. Vi var ude at kigge på nogle sten som ligger på stranden – de er kuglerunde og kæmpestore, et mysterium. Naturen er fantastisk.
 
Tung?
Et mysterium
Flot badebro
Udsigt fra suiten
Claus leger
Skrammel
Valentinsgaven til Claus var en flyvetur i en Mosquito-simulator på Airforce Museum i Christchurch. Det var sjovt syntes Claus.
Jeg fik en milkshake.

Claus flyver

Christchurch har for øjeblikket 17.000 eksterne arbejder fra mange forskellige lande til at genopbygge byen. Disse arbejdere har taget alle værelser og moteller som findes i miles omkreds.  Bymidten ser forfærdelig ud og vi er begge meget overrasket og berørt. Hele den indre by er afspærret med store hegn, de handlende er huset i containers og det klarer de meget godt – det ser anderledes ud.
Villakvarterene er fyldt med tomme villaer med skilte "DO NOT ENTER-DANGER"

Nedrivning igang efter skælvet
Tomme kontor og hotel bygninger
Gågade forretninger i containere

 Jordskælvet kom den 22. februar 2011, der er åbnet et museum som omhandler hele forløbet – meget interessant. Det er helt utroligt at se de store huller og bulerne i gaderne, mange, mange huse er støttet og ubeboelige og det er over det hele. Meget deprimerende. Mange steder er man bange for stenskred – her bruger man blandt andet Maersk containers til afstivning.



 
De står overalt og beskytter

Vi har som sædvanlig været utrolig heldig med det fantastiske sommervejr, vores vært Ken siger at det er mange år siden at de har haft så god en sommer på Sydøen, han kan kun mindes det fra sin barndom.

Graffitti - Christchurch

Rejsen indtil nu - Klik for stort billede

I dag tager vi til Sydney - en ny udfordring er i vente, det glæder vi os til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.