lørdag den 23. februar 2013

Sydney


Da vi afleverede bilen i lufthavnen CHC viste triptælleren 2200 km – vi har set meget på sydøen.
Fra det stille og fredelige Christchurch i New Zealand tilbage til et larmende og travle Sydney i Australien. Immigration Officer var ikke helt tilfreds med at vores efternavne i passet ikke stemte overens….. og at vores ”visa” havde en tredje måde at stave det på. Claus har ø, jeg ö og visa’et oe. Kan godt forstå at de er lidt forvirret. Det tog lidt tid men efter at vi fortalte dem at vi havde været i landet tidligere gav de os lov til at betræde Australiens jord igen.
  
Midt på hovedgaden

Toget kører os direkte ind i centrum og det tager ikke mere end 10 minutter. Ved siden hovedbanegården  ligger vores heritage hotel – Great Southern Hotel – der er masser af historie i hotellet, men det har desværre - i mine øjne - mistet sin sjæl. Alle vejene er spærret af rundt vores hotel, det viser sig at vi skal være med til at fejre det kinesiske nytår. Chinatown ligger lige ved siden af det vrimler af kineser i højt humør. Det var en fin parade med mange fine slanger i forskellige formationer – det er nemlig slangens år der er begyndt. Sikken fest og fyrværkeri.

Slangens år
Lysshowet skiftede mønster på vægen hele tiden

Sydney er en meget flot by og når vi går ned af hovedstrøget minder det lidt om New York. Her er mange flotte indkøbscentre – Queen Victoria Buildingen er et af dem. Heldigvis er det bevaret, på et hængende hår fik indbyggerne stoppet fra at det blev til et parkeringshus. Gudskelov….
Skønne farver i indkøbscentret

Fra Sydney Tower, som er 305 meter højt, kan man se hele byen - mange øer, masser af vand, flotte parker og det meget flotte Operahus og Harbour Bridge.  Tænk at man har en motorvej der kører lige igennem byen i flere meters højde… praktisk ja, men forurenende…
Operahuset er cremefarvet, det overraskede mig meget. Men det er bare så flot. At Utzon har siddet og modelleret med nogle appelsin kløfter og designet dette flotte bygningsværk er fantastisk. Men omgivelserne rundt Operahuset gør det også exceptionelt attraktivt.





Skøn blomst


Harbour Bridge med sine tusindvis af tons stål ligger som en kæmpehvælving højt over de små færger som sejler til alle de små øer. Den er overvældende selv om den konkurrerer med Sydneys mange skyskraber. Man kan vandre højt til vejrs over broens buer det tager 3 timer – 1 mio. har allerede gjort det. Det skal jeg næste gang jeg kommer her.
Hvis man kigger rigtigt godt efter er der folk på vej op over broen.

Efter 200 fotos på kryds og tværs og en god kop kaffe på kajen bestemte vi os for at sejle til øen Manly. Efter en halvtimes sejlads i friskt og lækkert vejr ankommer vi til denne lækre lille forstad. Her er strand, gågader og meget hyggeligt.

Surfer skole

Vi har besøgt Nina’s datter Maria som bor ved Coogee Beach – et fantastisk sted med en dejlig strand syd for Sydney. Vi har for første gang set lille Leah (Nina’s barnebarn) på 3 år som er noget af et livstykke og meget kvik og sød lille pige. Vi sad på stranden og fik bagt strandkager med jordbær, dyppet tæerne i det dejlige vand og snakket om både det ene og det andet.   En dejlig eftermiddag i godt selskab.

Leah

Vi har haft problemer med at finde værelser som ikke koster over 300 dollars(1800kr), alt er optaget, mest pga. det Kinesiske nytår og den årlige Gayparade. En af de mere spændende bydele  er Kings Cross som er svaret på Istedgade/Vesterbro – længere ned ad gaden kommer man til en bydel der minder om Greenwich Village i New York, skønne spisesteder og masser af grønne træer – her boede vi.

hyggelig bydel

 Nogle gange taber man i lotteriet når man søger bolig – lyder fint med eget badeværelse, lille køkken og en lille balkon. Det viste sig at værelset var meget mørkt og lille, tæt op ad udsugningen fra en lækker restaurant, ingen aircondition og meget varmt. Sidste nat startede firealarmen på vores værelse med at give høje bip fra sig hver femte minut. Claus kunne vel nok disarmere den men med 4 m til loftet var det umuligt også for Claus. Vi fik fat i husværten kl. 1 om natten som kom med en gammel stige, kone og skruetrækker. Han bad lige en bøn imens han kravlede op, fik fat i alarmen, stukket skruetrækkeren ind og fjernet apparatet. Vi holdt alle vejret og kunne endelig falde i søvn i saunaen.

Morgenmad på balkonen

Flyvningen med Qantas til Brisbane gik fint – der afgår fly hver time – med B767 med plads  til  264 gæster! De er næsten fyldt alle sammen. Vi sad på række 53 og der ligger en Ipad i hver lomme  – Claus troede først at det var en passagerer som havde glemt sin Ipad fra tidligere flyvning  – nej, der var 264 Ipads ombord – fyldt med entertainment! En strap på sædet foran dig gør at du kan hænge den foran dig. Smart.
Vi bor nu i Surfers Paradise syd for Brisbane  – her er skønt vejr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.