mandag den 25. februar 2013

Surfers Paradise (Brisbane)


Surfers Paradise – ja så hedder byen!! Lidt syd for byen ligger Miami by. Forvirret?

 Vi har lejet en ny bil (den er stor og flot) og vi kører 1½ time sydpå fra Brisbane lufthavn til dette ”ferieparadis”, vi mente at vi trængte til lidt badeferie.

 Vi har været meget heldige med valget af bolig denne gang. En lejlighed på mindst 90 kvadratmeter og med udsigt til den flotte strand og byen – vi bor på 33. etage. Her er swimmingpool, spa og selvfølgelig stranden. Jeg ligger i min seng om morgen og studerer livet på stranden – den første surfer kommer ved 8-tiden og helt pludselig er der rigtigt mange. De ligger kun og venter på bølgen…  Så kommer helikopteren som flyver langs stranden  og ser efter hajer– jeg kigger ned på helikopteren!


Idyl på terrassen
Højvande.

Vi har badet, gået lange turer på stranden og nydt solen. Vi har kørt tur sydpå – her fik vi indsigt i hvordan Australierne lever og bruger sin søndag .
Surfers Paradise er en by med mange højhuse, den ligner lidt Miami og ikke særlig smuk. Her er alt hvad man kan tænke sig til at få en uge til at gå med sammen med børnene. Her er aktiviteter så det basker.  At der er 35 McDonalds og ligeså mange 7Eleven på en strækning af 40 km siger meget om stedet. Men jeg kan godt forstå at dette er deres ferieparadis – her er dejligt.
Det har været spændende at se hvordan de kontrollerer stranden med lifeguards. For hver 500 meter er der et lille gult hus hvori der er livredder tilstede hele dagen. De leger med ungerne og råber i højtaler hvis der er noget der ikke passer dem – de er seje. En hel kultur. Desværre har en stor del af stranden forsvundet den sidste uge pga. store bølger og det er ganske forfærdeligt at se – udenfor vores højhus er der forsvundet 2,5 meter  sand. Nogle af hotellerne ligger på kanten og i dag har stranden været lukket på grund af at der skulle ryddes op efter nogle uheldige dage med meget vind og høje bølger. Ikke en gang den danske strandsikrings ekspert Jakob kan hjælpe. Men man kan stadig gå på stranden når der er lavvande og nyde den friske bløde luft. Lad os håbe at de får stranden tilbage på en eller anden måde.





Her er også nogle underlige brandmænd – de er blå, meget små og utroligt giftige.



En ufarlig een
En farlig een og sjove fødder

På vej hjem...Klik for stort billede.

I nat skal vi videre til Singapore – afgang 02.30 – jeg er træt allerede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.